Historier

Historier

Nok En Gang Tilbake Til Den Ytterste utpost


Her ligger det små teasere som blir felles bakgrunnshistorier for alle deltagere på laiven. Disse publiseres også på Facebook, og blir sendt samlet per e-post nærmere laiven. Følg med for oppdateringer


Teaser 1 - Den Første


Det har vært stille i Nordgaard den siste tiden. Lokalbefolkningen har nytt den fine våren, og landet fortsetter å vokse med en stille strøm av innflyttere som søker Nordgaards frie land.


De første urolighetene startet for to uker siden, da Sortriddere begynte å komme til Nordgaard. De første Sortridderne som ankom, var Lothar Wengen, en skatteinnkrever for Riket og hans medsoldater Wilfred Friedman og Elmar Veine. Ryktene i landet vil ha det til at Sortridderne har kommet for å kreve skatt av Nordgaards frie folk, for å ha slått seg ned så nært Riket, og det bygger opp til en politisk konflikt mellom den lokale adelen og Sortridderne.


Heldigvis dro Lothar videre til Nordgaard by sammen med Elmar, mens Wilfred ble igjen på Stua.


Ikke nok med at Sortriddernes ankomst har skapt politiske uroligheter, andre mer mørke hendelser har også plaget Nordgaard. For dagen etter at Lothar kom til landet, dukket det opp en mystisk ånd på Tåkedalen Mjødstue, et par times gange utenfor Nordgaard by.


Folk satt på vertshuset og koste seg slik godtfolk ofte gjerne gjør en lørdags kveld. Plutselig stoppet musikken opp, og inn døren kom det en stor mannsperson. Han var ikledd en slitt, burgunderrød kappe og kutte, og hans øyne var hvite som døden. Han holdt en vinkaraffel i hånden og stirret på gjestene, en etter en, før han talte med en dyp og klar stemme:


"Tiden har kommet for at De Sorte Rytterne skal få betale for sine synder. Syv er de som kommer for hevn, og jeg er den første. Vårt folk vil aldri igjen kunne føle glede eller latter, og for det skal heller ikke dere se noen glede i livet.

Jeg er den første, og med den siste vil vår endelige hevn komme!"


Skikkelsen helte så ut vinkaraffelen på gulvet, og plutselig ble alle gjestene slått av en voldsom depresjon. Flere begynte umiddelbart å gråte, mens andre løp hjem til gården og la seg godt under dyna for ikke å komme ut etter tre døgn. Gamle Hans Uppigard gikk rett på låven og hang seg fra takbjelken.


Skikkelsen, eller ånden som folk har tatt til å kalle han i tiden etter, var borte før folk fikk samlet seg.


Han var den første, og det skulle komme fler i dagene som fulgte.


Teaser 2 - Den Andre


Som ånden lovet, var han ikke den siste. Fire dager senere, da folk endelig hadde kommet seg fra de forrige, grufulle hendelsene, dukket det opp en lignende ånd, også denne gangen på Mjødstua.


Livet begynte å normalisere seg igjen, og vertshusholder Jomar er kjent for å bøte på depresjoner og dårlig stemning med god drikke og varm stuing. Og da folk satt og koste seg med Jomars spesialitet – Kålstuing, åpenbarte det seg plutselig en ny ånd inne på vertshuset. Som ut av det blå, satt det en vakker kvinne blant gjestene. Hun var ikledd klær som engang måtte ha vært vakre, men slik som med den forrige ånden, nå var slitte og falmede. Hennes øyne var også hvite som døden, og hun reiste seg opp og talte før folk rakk å reagere.


"Jeg er den andre. For deres synder og ondskap skal deres mat og glede bli som aske i deres munn, og sykdommen vil komme over dere.

Jeg er den andre, og med den siste vil vår endelige hevn komme"


Plutselig råtnet all maten på bordet, og de som var så uheldige og fortsatt å ha mat i munnen, satt plutselig med en råtten smak i munnen. Folk begynte å kaste opp, og mange ble syke, noen alvorlig. Sykdommen gikk over for de fleste etter noen dager, men det er fortsatt også de som holder senga den dag i dag.Teaser 3 - Et Mord I Natten


Midt opp i all dramatikken på Mjødstua, skulle det også skje et dødsfall i Tåkedalen. Det er nå to dager siden Alvin av Nordgaard, sønn av baron Melvin, ble funnet død like bak Tåkedalen Mjødstue.


Alvin hadde tatt inn på vertshuset for å kose seg med terningspill, og vendte aldri tilbake etter et kall fra naturen. Hans spillkamerater regnet med at han hadde tatt turen hjem til Nordgaard by, slik han så ofte gjorde.


Men da solen stod opp dagen derpå, ble stakkars Alvin funnet bak latrina, stein dau med et stort kutt i hodet. Det kunne ha vært en ulykke, hadde det ikke vært for det blå øyet han hadde i tillegg til kuttet i panna. Ingen mistenkte er arrestert, men Angus sjøl, Sheriffen av Tåkedalen, er på vei til Mjødstua for å etterforske saken.

Teaser 4 - Den Tredje


Som den første ånden hadde lovet, skulle det komme enda flere. Den tredje kom på ettermiddagen fordagen (torsdag), og brakte med seg enda mer elendighet.


Som ut av ingenting stod det plutselig en gammel mann, også med hvite øyne, borte ved brønnen oppi lia ved gressletten utenfor Mjødstua.  Og han talte til alle som var der:


«Jeg er den tredje. Fienden bragte død og sykdom til vårt folk, og for det skal pesten smitte dere! Jeg er den tredje, og med den siste vil vår endelige hevn komme.»


Han lente seg ned over brønnen og kastet opp. En grufull stank kom over området, og flere ble umiddelbart syke med ekle byller som vokste på huden deres. Gamlefar Haldor døde dessverre av sykdommen sammen kvelden, mens andre fortsatt ligger syke.


Vannet i brønnen ble svart som bek, og ingen tør å drikke av det. Heldigvis er Jomars forråd av mjød og eplesider stort, så det skorter ikke på alternative drikkekilder for øyeblikket.